5 Tips voor een goede profielfoto

Hallo lieve lezer,

Vandaag ga ik je 5 tips geven waar je op moet letten als je een profiel gaat aanmaken voor de social media sites die je zakelijk gaat gebruiken. Ik merk namelijk dat veel mensen daar toch minder aandacht aan besteden en dat is jammer. Je wilt toch dat mensen je van je beste kant zien, of niet?

In dit blog zal ik het vooral hebben over LinkedIn, want dit is toch “de site van werkend Nederland”. De plek waar je mensen kan ontmoeten en kan toevoegen aan je netwerk. Hier wil je jezelf professioneel en zakelijk presenteren, maar ook laten zien wie jij als persoon bent. Die combinatie maakt het vaak dus heel moeilijk. Met mijn tips wordt het nu een heel stuk makkelijker om de goede foto te kiezen voor je profiel.

De 5 tips die ik je wil meegeven:

Tip 1:
Zorg ervoor dat de foto die je gebruikt scherp is. Op een onscherpe foto laat jij jezelf niet van je beste kant zien.

5 Tips blog scherpe foto 5 Tips blog onscherpe foto
Zie je het verschil? Ik maak niet zoveel selfies, want de camera kwaliteit in mijn Iphone, vind ik persoonlijk, niet geweldig

Tip 2:
Zorg dat de foto de juiste afmetingen heeft, voor LinkedIn is dat een vierkante foto. Ik zou een formaat aanhouden van minimaal 500 x 500 pixels, maar groter mag natuurlijk ook.

Tip 3:
Als je een selfie wilt gebruiken voor je profiel, zorg dan dat je een rustige achtergrond hebt en dat er genoeg licht is.
Zie de rechtse foto van mij onder puntje 1. Zeer slechte lichtomstandigheden, drukke achtergrond. (geen goede combinatie)

Tip 4:
Gebruik géén vakantiefoto. Het is ongetwijfeld een ontzettend leuke en gezellige foto, maar zakelijk zal deze niet de professionaliteit laten zien die je wilt uitstralen.

Tip 5:
Mijn laatste tip is misschien wel het moeilijkste. Laat je ware ik zien. Ja, dat kan ook op een zakelijke foto. Ben je een lachebek, plaats dan een foto van jezelf met je stralende lach. Ben je een serieus type, ga dan niet een lach proberen te forceren, want dat zul je zien.


Dit waren ze dan, mijn 5 tips voor een goede profielfoto.

Voordat ik voor deze week afsluit, wil ik dat niet doen zonder je nog een fijne link te geven om je foto makkelijk en snel aan te passen.

De website heet foto aanpassen.nl Het werkt heel makkelijk, maar ik geef je graag een korte uitleg:

  • Je klikt gewoon op bladeren en kiest de foto die je wilt gebruiken.
  • Klik je op basis
  • Klik op snijden.
  • Zet het formaat op 1:1. 
  • Is je foto naar wens? Klik je op bestand en sla je hem als .jpg op.

Heb je nog vragen dan kan je me vinden op Social Media, reageren hier beneden of een e-mail sturen.

Ik wens je heel veel plezier met het zoeken naar of maken van jouw profielfoto en ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad.

Met “fotografische” groet,
5 tips blog ondertekening

Geweldig als je even reageert!

%d bloggers liken dit: