Fotograaf zoekt hulptroepen

Hallo lieve lezer,

Vanaf vandaag gaat het echt beginnen, mijn eigen blog. Ik kan je vertellen dat ik, als fotograaf, het best moeilijk vind, maar ik ga mijn uiterste best doen. Ik wil je wekelijks iets gaan vertellen over fotografie, je een vraag voorleggen of gewoon eens iets persoonlijks met jullie delen.

fotograaf zoekt hulpIn dit 1e blog roep ik dus gelijk maar je hulp in. Er ligt al tijden een vraag op het puntje van mijn tong 😛 (ik kan je zeggen dat die best wel eens in de weg zit met eten). Dus tijd om mezelf hiervan te verlossen en hem bij jullie neer te leggen.

De brandende vraag is:

Wat verwacht en zoek jij in een fotograaf?

Waarom wil ik dat nou weten? Het is eigenlijk heel makkelijk, maar hier is het waarom. Ik wil, jou, mijn toekomstige klant  begrijpen. Je verhalen horen en weten waarom jij voor mij zou kiezen. Met die antwoorden kan ik mijzelf ontwikkelen, niet alleen als fotograaf, maar ook als mens.

Het 1e punt is natuurlijk dat hij/ zij mooie foto’s maakt, lijkt mij in ieder geval heel erg logisch, maar is er nog meer waar jij specifiek op let? Om een paar voorbeelden te noemen:

 • Verwacht je altijd een studio?
 • Verwacht je dat hij/ zij jou vertelt welke kleding je het beste kan dragen bij een fotosessie?
 • Wat zijn je prijs verwachtingen?
 • Verwacht je dat hij/ zij met alle ideeën komt voor de fotosessie?
 • Wat je verwacht je, als je zakelijk, een fotograaf zou boeken?
 • Wat verwacht je terug te zien in de foto’s, zakelijk of particulier?

Als ik voor mezelf antwoord zou moeten geven, dan zou ik het bijvoorbeeld heel belangrijk dat er een “klik” is. Iemand die aanvoelt hoe ik ben als mens, die mij begrijpt. Ook zou ik willen dat “mijn” fotograaf een goed luisterend oor heeft en mijn verhaal kan vertalen naar het beeld dat ik voor ogen heb. Die een kijkje neemt in mijn hart en daarmee aan de slag gaat.

Ik hoop van harte dat je me helpt en mij mooie antwoorden geeft. Dit kan door een reactie te geven hieronder, maar dat mag zeker ook op mijn Facebook pagina. Daarnaast zou ik het ook heel leuk vinden als je me vertelt wat je van mijn 1e blog vindt, want ik heb zeker nog heel veel te leren.

Bedankt voor je tijd en tot volgende week.

Met fotografische groet,

Salden welkom

 

4 reacties op “Fotograaf zoekt hulptroepen

 • 14 januari 2016 om 16:27
  Permalink

  Wat ik belangrijk vindt: je moet je als klant prettig voelen bij een fotograaf. Zodat je beide ontspannen en ‘naturel’ bent. De fotograaf moet openstaan voor jou ideeën en dan eerlijk vertellen of dat mogelijk is. Dat kan dus ook inhouden dat het antwoord negatief is of de verwachtingenbijgesteld moeten worden. Duidelijk, open en eerlijk staan bij mij dus heel hoog. Naast natuurlijk enthousiasme en kwaliteit.

  Beantwoorden
  • 14 januari 2016 om 16:41
   Permalink

   Super bedankt voor je reactie Karin. Daar kan ik verder mee.

   Groetjes,
   Mary-Anne

   Beantwoorden
 • 14 januari 2016 om 20:46
  Permalink

  Ik vind het belangrijk dat je gevoelens terug ziet in de foto’s. Foto’s brengen vaak herinneringen en emoties naar boven. En als je dat ook terug ziet in de foto’s is mijn herinnering perfect.

  Ik vind het ook belangrijk dat je je op je gemak voelt. Het is niet iets alledaags voor de meeste mensen om voor de camera te staan. En het is daarom ook fijn als de fotograaf/ fotografe aanwijzingen geeft en ziet wat mooi is en wat niet en niet gewoon klik klik klik…klaar.

  Heel veel succes Mary-Anne.

  Beantwoorden
  • 14 januari 2016 om 22:04
   Permalink

   Heel erg bedankt dat je even de tijd hebt genomen om te reageren Deepa. Daar kan ik weer mee vooruit.

   Groetjes,
   Mary-Anne

   Beantwoorden

Geweldig als je even reageert!

%d bloggers liken dit: